Frenchic tietoa

FRENCHIC SISUSTUSMAALIEN TARINA

Joulukuussa 2014 Pam Gruhn perusti Frenchic Furniture Paint -nimisen yrityksen, josta on tullut ympäristöystävällisen kierrätyssisustamisen maailmanlaajuinen inspiraation lähde. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla mukana nopeimmin kasvavassa kalkkimaali-yrityksessä, jossa on satoja jälleenmyyjiä kansainvälisesti. Frenchic Paint -ilmiö on suorastaan vaikuttava, se on ottanut kodinsisustuksen maailman haltuunsa myrskyn lailla. Frenchic Paint -maaleja rakastavat niin sisustussuunnittelijat kuin tee se itse -kodinsisustajat.

Frenchic Paint sisustusmaalit ovat hajuttomia, myrkyttömiä ja ympäristöystävällisiä kalkki- ja mineraalimaaleja. Valikoimasta löydät kalkkimaalit, sisäseinämaalit, listamaalit ja kalustekalkkimaalit, kuin myös monet muut sisustusmaalareiden lempituotteet. Perustamisen jälkeen yrityksestä on tullut kalkkimaalien aatelia hyvin nopeasti. Vuonna 2020 Frenchic voitti The Queen's Awards for Enterprise Innovatiokilpailun. Sävyjä on yli 60, joista 18:sta on mukana vaha, eli erillistä vahaa ei tarvita. Tuotteilla on helppo maalata ja niillä on todella hyvä peittokyky.

 

The Queen's Awards for Enterprise: Innovation 2020POHJATYÖT
Pohjatyöt kannattaa tehdä aina huolellisesti, jotta taataan, että maali toimii valmistajan tarkoittamalla tavalla. Pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton. Kokeile Frenchic Paintin omaa Sugar Soap -liuosta, pese sillä rasva ja lika pois. Pese ennen hiontaa, ettet hio epäpuhtauksia puun sisään. Tartuntaa voi lisätä ja parantaa laittamalla pintaan kerros Finishing Coat'a ennen maalausta.

OHENTAMINEN
Suosittelemme käyttämään Frenchic Furniture Paint -maalia sellaisenaan, mutta halutessasi voit toki myös ohentaa sitä vedellä. Jos ohennat maalia, kaada osa maalista eri astiaan ja sekoita vesi siihen, sen sijaan, että ohentaisit kerralla koko maalipurkin sisällön. Älä ohenna Al Fresco tai Lazy Range -maaleja, ohentaminen heikentää niiden kulutuksen- ja hankauksenkestävyyttä sekä vaha -ja suojaominaisuuksia. Näitä maaleja voit käyttää ohentamattomana myös maaliruiskuun.

FRENCHIC FURNITURE PAINT
Furniture Paint on EN: 71-3 sertifioitu (Toy Safe), eli turvallinen käyttää myös lastenhuoneissa. Tuotteissa ei ole piilotettuja myrkkyjä, kaikki ainesosat löydät purkin kyljestä. Emme lisää maaleihin VOC-yhdisteitä, toksiineja tai liuottimia. Maalit ovat käytännössä hajuttomia, joten ne soveltuvat erinomaisesti maalaamiseen sisätiloissa. Riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan huokoisuudesta ja maalaustekniikasta sekä maalattavan pinnan väristä ja uuden maalin sävystä. Furniture Paintin riittoisuus on noin 8m2/l.

LAZY RANGE
Lazy Range on vahallinen hyvin kestävä maali, jonka pinnasta tulee pyyhittävä ilman muuta suojausta. Vaha on maalissa jo valmiina ja saat kestävän pinnan helposti. Lopullinen kovuus maalatulle pinnalle tulee vasta useiden viikkojen kuivumisen jälkeen, joten annathan kalusteiden kuivua rauhassa. Varo maalipintaa siihen saakka hieman normaalia enemmän. Maalaa vähintään kaksi ohutta kerrosta ja odota aina, että edellinen maalikerros on täysin kuiva. Riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan huokoisuudesta ja maalaustekniikasta sekä maalattavan pinnan väristä ja uuden maalin sävystä. Lazy Rangen riittoisuus on noin 7,5m2/l.

AL FRESCO
Al Fresco-sarjan maalien kosteudenkestävyys syntyy vähintään kahden yhtenäisen maalikerroksen avulla. Anna ensimmäisen kerroksen kuivua vähintään 2 tuntia ennen uuden lisäämistä. Säilytä Al Frescolla maalatut kalusteet sateen/lumen/jään suojassa. Lopullinen kovuus maalatulle pinnalle tulee vasta useiden viikkojen kuivumisen jälkeen, joten annathan kalusteiden kuivua rauhassa. Varo maalipintaa siihen saakka hieman normaalia enemmän. Riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan huokoisuudesta ja maalaustekniikasta sekä maalattavan pinnan väristä ja uuden maalin sävystä. Al Frescon riittoisuus on noin 7,5m2/l.

FINISHING COAT
Viimeistelypinnoite, Finishing Coat, kuivuu 15-30 minuutissa. Parhaan tuloksen saamiseksi tarvitaan 2-3 ohutta kerrosta. Kuivuttuaan pinta on kosteuden kestävä ja kirkas. Voit levittää Finishing Coatin siveltimellä tai sienellä. Maalin kuivuminen ja vahallisen maalin kovettuminen ovat eri asioita.

VAHAT
Vaha levittyy helposti, eikä sinun tarvitse käyttää vahaa niin paljon kuin tavallisia vahoja. Vahan kuivuminen kestää yleensä 30-45 minuuttia. Vahaa laitetaan ohut kerros ja toistetaan tarvittaessa. Vaha levitetään nopeasti ja vaivattomasti vahasiveltimellä ja ylimääräinen vaha poistetaan heti levittämisen jälkeen nukkaamattomalla kankaalla. Vahat kovettuvat vielä lopulliseen kovuuteensa parin viikon ajan. Uudelleenvahaus kannattaa suorittaa 12 kuukauden välein tai tarvittaessa.

FRENSHEEN
Frensheen-jauheista voit tehdä itse upean metallimaalin ja voit levittää sitä siveltimellä normaalin maalin tavoin sekoittamalla sen Finishing Coatiin tai vahaan. Annostele Finishing Coat astiaan ja sekoita siihen Frensheen-jauhe - vähän kerrallaan! Huomaat, kuinka riittoisaa jauhe on ja voit itse säädellä maalin värikylläisyyttä. Vinkki: Kokeile Frensheen -jauhetta ja vahaa yhdessä, saat upean hohtavan vahan.